حسینیه فاطمیه کاخکی های مقیم تهران

حسینیه فاطمیه کاخکی های مقیم تهران
دراین وبلاگ برنامه ها و فعالیت های مذهبی فرهنگی سیاسی اجتماعی و... حسینیه فاطمیه کاخکی های مقیم تهران و همچنین تفسیر قرآن و روایات اهل بیت (ع) و احکام شرعی و شبهات دینی و.... ارائه می گردد.
۰۹ آبان ۹۶ ، ۰۳:۴۷

کوروش ازافسانه تا واقعیت.

کوروش آسوده بخواب شیر #بچه‌های_حیدری بیدارند...

جوجه روشنفکران بدونید !!! اگر مدافعان حرم نبودند الان کوروش تون رو از قبر در آورده بودند تو بازار داعش حراج کرده بودن.

🔴کوروش؛ از افسانه تا واقعیت

🔸باستان گرایی روندی است که از دوره پهلوی اول آغاز شد و در دهه های 40 و 50 شمسی شدت گرفت. نیاز رژیم وقت برای هویت یابی و اصالت سازی برای خود به تقویت این روند با تاکید بر پروژه‌هایی مثل جشن‌های 2500 ساله انجامید.
🔸از جمله نمادهای ویژه این جریان، کوروش است که به عنوان اولین پادشاه هخامنشی از وی یاد می‌شود.
🔸جالب اینجاست که بدانید تا حدود یک قرن پیش به قبل، ایرانیان هیچ شناختی از وی نداشته و نامی از او در ادبیات شفاهی و تاریخ مکتوب نزد فارسی زبانان یافت نمیشد.
🔸پدران ما تاریخ اساطیری و باستان را با نام هایی همچون طهماسب، جمشید، فریدون، کیکاووس و... می شناختند و از این رو ست که شما 100 سال پیش هیچ ایرانی را پیدا نمی کنید که نامش کوروش باشد.
🔸اما نام کوروش در منابع یهودی موجود بوده و با همین ضبط در کتاب عهد عتیق مشاهده می‌شود. یهودیان به واسطه آن که وی را ناجی بنی اسرائیل از بابل میدانند، او را تقدیس می کردند.
🔸در یک سده اخیر باستان شناسان و خاورپژوهان غربی که عمدتا یهودی یا یهودی تبار بودند نام کوروش را بر زبان ها طرح کرده و کم کم ایرانیان با این نام آشنا شدند.
🔸این روزها در فضای مجازی جملات زیادی منسوب به کوروش نقل می‌شود و عده ای نیز با تجمع در مقبره‌ای وی مراسمواره ای را به اجرا در می‌آورند.
🔸جالب تر اینجاست که حتی آنچه که به عنوان مقبره کوروش معرفی میشود تا یک سده پیش به این عنوان شناخته نمی شد و اهالی این منطقه و گردشگران آن را به عنوان مزار مادر حضرت سلیمان می شناختند.
🔸اکنون اسناد مکتوب چندانی از کوروش به جا نمانده جز چند سنگ نبشته و لوحی که به وی منسوب شده است.
🔸اما همه اینها در صورت صحت صرفا تصویر یک پادشاه قدرتمند را از وی ترسیم میکند، نه یک شخصیت اخلاقی و یا حکیم فرزانه و امثال آن. حتی نوع رفتارش با بابلی ها -مطابق روایت منسوب به خودش- نیز بیش از آنکه یک امر اخلاقی باشد نوعی تدبیر سیاسی است.
🔸برخی وی را همان ذوالقرنین قرآن میدانند و البته این ادعا را به علامه طباطبایی صاحب تفسیر المیزان منتسب میکنند. در حالی که علامه فقید صرفا او را به نقل از ابوالکلام آزاد به عنوان یکی از گزینه های محتمل معرفی کرده است.
🔸تنها وجه شبه موجود میان کوروش موجود در منابع تاریخی و ذوالقرنین قرآنی سفر یا کشورگشایی به سرزمینهای دور است که البته امثال اسکندر مقدونی نیر چنین ویژگی ای داشته اند.
🔸به هر تقدیر کوروش -مطابق روایت های موجود- صرفا یک پادشاه مقتدر است، چیزی که در تاریخ ایران مشابه آن در دوره پیشااسلامی و اسلامی کم نبوده اند: داریوش هخامنشی، اردشیر اول ساسانی، انوشیروان ساسانی، عباس صفوی، نادر افشار و ..

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۶/۰۸/۰۹

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی