حسینیه فاطمیه کاخکی های مقیم تهران

حسینیه فاطمیه کاخکی های مقیم تهران
دراین وبلاگ برنامه ها و فعالیت های مذهبی فرهنگی سیاسی اجتماعی و... حسینیه فاطمیه کاخکی های مقیم تهران و همچنین تفسیر قرآن و روایات اهل بیت (ع) و احکام شرعی و شبهات دینی و.... ارائه می گردد.

۱۶ مطلب در آبان ۱۴۰۳ ثبت شده است

پاسخ:

مالی که مخلوط به حرام می شود، چهار قسم می باشد:

الف: مقدار مال و صاحب مال معلوم است مثلا می داند یک میلیون تومان به صورت حرام با مال خودش مخلوط شده و صاحب آن مال حرام را هم می شناسد، در این صورت واجب است حق صاحب حق را از مال خودش بدهد.

ب: مقدار مال معلوم باشد ولی صاحب حق معلوم نباشد، در این صورت مال حرام را با اجازه حاکم شرع از طرف صاحب حق به فقیر مستحق صدقه بدهد.

ج: مقدار مال حرام مجهول باشد ولی صاحب مال معلوم باشد، در این صورت باید با صاحب مال مصالحه کند و رضایت او را بگیرد و یا حلالیت بگیرد.

د: قسم چهارم آن است که هم مقدار مال حرام مخلوط به حلال معلوم نباشد و هم صاحب مال معلوم نباشد، به عبارت دیگر، مال حلال با مال حرام به طوری مخلوط شود که انسان نتواند آنها را از یکدیگر تشخیص دهد و صاحب مال حرام و مقدار آن، هیچ کدام معلوم نباشد دراین قسم تکلیف آن است که یک پنجم مال را به مجتهد یا نماینده او بدهد و استفاده از چهار پنجم باقی مانده حلال می شود.

منبع : استفتاء از سایت مراجع عظام

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۴ آبان ۰۳ ، ۱۱:۰۱

خبرخوب این هست که لطف خدا تمام نمیشه.منابع خداوند هیچ محدودیتی نداره. اما چرا گاهی احساس میکنیم که لطف خداوند شامل حالمون نمیشه؟ واقعیت اینه که ما باید از قفس هایی که برای خودمون ساختیم رها بشیم، تا لطف خداوند رو بیشتر و بیشتر دریافت کنیم. از قفس ناامیدی، حسادت، کینه، ایمان نداشتن به حکمت خداوند، باید بیرون بیاییم. اگر از زندانهای تاریکی که خودمون رو در اونها حبس کردیم، بیرون بیاییم، نور لطف خداوند را احساس میکنیم. خدا درهایی رو به روی ما باز میکنه که هیچ کس نمیتونه ببنده. از خدا نخواهید که طبق نقشه های شما عمل کنه، خدا دید وسیع‌تری نسبت به ما داره. او چیزهایی رو میبینه که هیچ وقت در دایره دید و دانش ما نیست. اللَّهُ لَطِیفٌ بِعِبَادِهِ یَرْزُقُ مَنْ یَشَاءُ وَهُوَ الْقَوِیُّ الْعَزِیزُ خدا نسبت به بندگانش بسیار مهربان و نیکوکار است، هر که را بخواهد روزی می بخشد و او نیرومند و توانای شکست ناپذیر است. (سوره شوری آیه ۱۹ )

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۳ آبان ۰۳ ، ۱۰:۵۹

فراگیرى تکالیف شرعى و احکام اسلامى در زوایاى مختلف زندگى به ویژه امورى که همه روزه با آن سر و کار داریم یک ضرورت و وظیفه دینى است که ضامن سعادت و کامیابى دنیوى و اخروى است. در این راستا مراجع معظم تقلید به گونه ‏هاى مختلف به این مهم اشاره نموده ‏اند، به چند نمونه از آنها اشاره مى ‏شود:
 
مسائلى را که انسان غالباً به آنها احتیاج دارد واجب است، یاد بگیرد.[1]
 
فراگیرى حکم هر کارى که از مکلف صادر مى‏ شود واجب است خواه از عبادات باشد و خواه از معاملات و امور عادى.[2]
 
فراگرفتن احکام شرعى بر جاهل به آنها واجب است.[3]
 
بر هر کس که خودش به تجارت و سایر انواع کسب اشتغال دارد واجب است احکام و مسایل مربوط به آن را فرا بگیرد تا صحیح آن را از فاسدش بشناسد و از ربا در امان بماند و مقدار لازم آن است که حکم تجارت و معامله‏ اى را که انجام مى ‏دهد بداند.[4]
 

منابع :


[1] توضیح المسائل مراجع، م 11.
 

[2] عروة الوثقى، ج 1، ص 11، م 2.
 

[3] همان، ص 28؛ فرهنگ فقه، ج 3، ص 151.
 

[4] تحریرالوسیله، ج 1، ص 500، م 21.
 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۳ آبان ۰۳ ، ۱۰:۵۷

 بعضی از مردم فکر می‌کنن که اگر ناخواسته لقمه یا چیز حرومی رو خوردن، چون عمدی نبوده، بعد از فهمیدن لازم نیست کاری انجام بدن.

در حالی که این درست نیست.

مال و لقمه حروم مثل میکروب و مرض هست که اگر ناخواسته هم وارد بدن بشه، اثر خودش رو می‌ذاره و روح انسان رو درگیر می‌کنه.

البته می‌شه و باید با جبران و پرداخت دین و رد مظالم و توبه و دعا و استغفار و کارهای خوب، اثر اون رو از بین برد و درمانش کرد.

 

منبع : احکام به زبان خیلی ساده

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۲ آبان ۰۳ ، ۱۲:۵۰

  غیرت دینی

یکی از نمونه‌های بارز غیرت دینی، حضرت ابراهیم علیه‌السلام بود. ایشان یک تنه در مقابل تمام کفار قرار می‌گیرد اما حاضر نیست از عِرق مذهبی‌اش پایین بیاید.

ما هم باید الان همینطور باشیم. مثلا در خیایان می بینیم چیزی از مقدسات زیر پا افتاده است، سریع باید آن را برداریم و کناری بگذاریم. یا اینکه روزنامه‌ای که نام پیامبر مکرم اسلام صلی‌الله علیه و آله یا اهل بیت علیهم‌السلام در آن است.

احترام امام زاده را متولی آن باید نگه دارد. احترام ائمه شیعه علیهم السلام را خود شیعه باید نگه دارد.

داستانک:  رئیس ساواک به دیدن آیت الله قاضی طباطبایی آمده بود. مسئولین همه نشسته بودند. یکی از آنها می‌گوید: اعلیحضرت به روحانیت خیلی علاقه‌مند است فقط یک سید یاغی‌ای هست که قیام کرده (منظورش امام بود). تا آیت الله قاضی این جمله را می‌شنوند بلند می‌شوند و می‌خواهند صندلی را به سمت او پرت کنند.

 این عِرق مذهبی است که اجازه نمی‌دهد به مرجع تقلیدش، رهبرش، امامش و مقدسات توهین بشود.

شهید نواب هم همین طور بود. تا فهمید به پیامبر و ائمه علیهم السلام توهین شده است، پول قرض گرفت و اسلحه‌ای خرید تا کسروی را ترور کند.

ما به عِرق مذهبی نیاز داریم. نفسمان را با این عِرق تربیت کنیم.

منبع : منبرک

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۹ آبان ۰۳ ، ۱۳:۵۳

ذوالقرنین کیست؟ آیا او یک پیامبر بود؟
پاسخ: اسم «ذوالقرنین» در
سوره کهف آمده است. در این‌که ذوالقرنین از نظر تاریخی چه کسی بوده است، و بر کدام‌یک از مردان معروف تاریخ منطبق می‌شود، در میان مفسران و مورخان محل بحث و گفت‌و‌گوست. با توجه به خصوصیاتی که در قرآن بیان شده است و با توجه به نظر مورخان، ذوالقرنین، همان «کوروش» بوده است. عموم مفسران بر این عقیده‌اند که او از جنس بشر است؛ و در بسیاری از روایات آمده که او پیامبر نبود؛ بلکه بنده صالحی بود. حضرت امام باقر علیه‌السلام فرمودند: «ذوالقرنین» پیامبر نبود؛ لیکن مرد صالحی بود که خدا او را دوست می‌داشت.

منبع : اسلام کوئست

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۹ آبان ۰۳ ، ۱۲:۴۹

 

1.. از قرآن محمد قوانین قتل و جنگ استخراج میشود و هنوز خاورمیانه درگیر این جنگهاست. همه با ندای الله اکبر آدم می کشند در حالیکه از منشور کوروش هیچ قتلی استخراج نمی شود.

2.. محمد پیامبری بود که شاه شد و پیام جنگ آورد کوروش شاهی بود که پیامبر شد و پیام صلح آورد..

3.. در دین محمد شخص میتواند تشخیص بدهد کجا راست بگوید و کجا دروغ مصلحتی ولی در آیین کوروش دروغ وجود ندارد..

4.. محمد میخواست با جنگ همه را مسلمان کند ولی کوروش با صلح همه را در کنار هم نشاند و عدالت برقرار کرد.

5.. محمد هیچ دینی را کامل تر از خودش نمیداند ولی کوروش به همه دین ها احترام میگذارد.

6.. محمد داری حداقل 11 زن می بود ودر تاریخ اعراب مشهود است ولی کوروش بیش از یک زن نداشت .

7.. محمد زنان را در کتابش غنایم جنگی خواند ولی کوروش کبیر در تقویمش روز بانو داشت.

8.. در حکومت کوروش برده داری نبود ولی حتی در قرآن محمد برده داری وجود دارد

9.. اگر به قبر کوروش سجده کنیم ارز مملکت را به آل سعود نبخشید ایم ولی اگر به کعبه برویم ارز مملکت را به آل سعود داده ایم. این تنها چند تفاوت است .. " 

پاسخ شبهه  

 1-  نویسنده با ادعاهای کذب، مغالطه و برداشتهای سطحی و مغرضانه از اسلام، سعی در ایجاد شبهه و توهین به آخرین پیامبر الهی کرده است! منشور کوروش فتح نامه ای بعد از فتح بابل است که محتوای آن قابل قیاس با کلام جامع و نورانی خداوند نیست!

2- با وجود دلایل متعدد بر الهی بودن قرآن، نویسنده چندین بار آن را کلام پیامبر(ص) می خواند که نشان از عناد و گمراهی اوست!

3- برخلاف ادعای متن، پیامبر(ص) در دوره ۱۳ ساله خود در مکه به جنگی روی نیاوردند و حتی مسلمانان را از دفاع منع کردند تا ثابت گردد که در پی جنگ نیستند جنگهای دوره مدینه نیز تحمیلی بود و حالت تدافعی داشت!

4- اسلام در آیات و روایات متعدد به گذشت، صلح و عدالت در برابر دشمن دعوت نموده و قیودی چون مبارزه در راه خدا، پیکار با دشمن مهاجم و منع تجاوز را نیز در جنگ وضع کرده است!

5- دروغ در اسلام مانند تمام ادیان الهى حرام و کلید همه گناهان دانسته شده و تنها در شرایط خاص و اضطراری مانند اصلاح بین مردم، دفع شر ظالمان و دفع مفسده بزرگتر، جواز توریه داده شده که دستوری مطابق عقل و منطق است!

6- اسلام مردم را با دلیل و منطق دعوت می کند نه جنگ و خشونت! هیچ یک از جنگهای پیامبر(ص) جنبه خشونت طلبی و تهاجم نداشت بلکه به سبب فتنه و نقض عهد طرف مقابل یا برای جلوگیری از تجاوز و... بود و پیروان سایر ادیان نیز در سرزمینهای اسلامی زندگی می کردند!

7- اسلام ادیان الهی پیش از خود را تصدیق کرده، چرا که دین، تسلیم است، ‌ولى حقیقت تسلیم در هر زمان، ‌شکلى دارد. در این زمان، شکل آن، ‌دین اسلام است که کامل ترین و جامع ترین برنامه زندگی و سعادت انسان است.

8- با وجود رایج بودن تعدد زوجات در آن دوران، پیامبر(ص) ۲۵ سال، با تنها همسر خود زندگی می کنند! سایر ازدواجهای ایشان در سن بالا و با اهداف سیاسی و تبلیغی، تربیتی، تکریم جایگاه زنان، رهایی کنیزان و طرد سنن غلط و جاهلی صورت گرفته است!

9- در طول تاریخ بشریت هیچ تفکر و آئینی مانند اسلام، زن را به جایگاه حقیقی خویش نرسانده و تکریم نکرده و مجوز به بردگی گرفتن، فقط در مورد مردان و زنان مهاجم به کشور اسلامی بوده که در میدان نبرد حضور داشتند!

10- تا چندقرن قبل، برده داری در جوامع مختلف روش اداره امور بود و تغییر در نظام اجتماعی آن روز نه ضروری و نه ممکن بود؛ اسلام راه بردگی افراد آزاد را مسدود کرد و ضمن حمایت از حقوق بردگان راه آزادی آنها را گشود و کفارات و عتق را برای آن در نظر گرفت. در برخی منابع به وجود برده داری در ایران باستان اشاره شده است!

11- شخص خردمند رفتار مناسبی نسبت به اشخاص دارد و آنها را کم یا زیاد احترام نمی کند؛ پرستش و سجده مخصوص آفریدگار یگانه است، نه انسانی خاکی مانند خودمان! سجده و حج هم دو امر مجزاست که بابت سجده به سوی کعبه قرار نیست پولی پرداخت کنیم!

منبع : کانال "ویکےشبهہ" کانال جامع شبهات و شایعات فضاے مجازے

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۹ آبان ۰۳ ، ۱۱:۲۷

خیلی از ما فکر میکنیم طلسم شدیم، برامون دعا گرفتن یا دچار چشم زخم شدیم . میریم دنبال فالگیر و رمال و دعانویس اما می‌دونی حقیقت چیه ؟؟ وقتی نماز نخونیم وقتی قرآن نخونیم وقتی از خدا کمک نگیریم و از یاد خدا غافل بشیم و دل از غیبت و کینه و قضاوت دیگران پر بشه. زندگیمون گره میخوره و کارمون پیش نمیره و به شدت احساس افسردگی و استرس میکنیم ما به فالگیر و دعانویس نیاز نداریم ،ما شدیدا احتیاج به توبه داریم ،پریشانی و بدحالی ما فقط به خاطر دوری از خدا و عمل نکردن به فرامین اوست

وَمَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِکْرِی فَإِنَّ لَهُ مَعِیشَةً ضَنْکًا وَنَحْشُرُهُ یَوْمَ الْقِیَامَةِ أَعْمَىٰ

و هر کس از هدایت من [که سبب یاد نمودن از من در همه امور است] روی بگرداند، برای او زندگی تنگ [و سختی] خواهد بود، و روز قیامت او را نابینا محشور می کنیم.

(سوره طه آیه ۱۲۴ )

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۸ آبان ۰۳ ، ۱۵:۲۰

آیا_می‌دونستید  واجبه آقایون حمد و سوره نماز صبح، مغرب و عشا رو بلند بخونن.

رساله سیزده مرجع، م۹۹۲.

منبع : احکام به زبان خیلی ساده

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۸ آبان ۰۳ ، ۱۵:۱۴

خواب  از آنجا که خواب  موجب از کار افتادن قوای ظاهری همچون بینایی  و شنوایی  و ... می‌شود، تکلیف متوجه شخصی که در حال خواب است نمی‌گردد. در نتیجه بر حرکات وی در آن حال، اثری همچون عقوبت  بار نمی‌شود.

بنابراین اگر در حال خواب آسیبی به دیگری برساند، مؤاخذه نمی‌شود لکن در صورت اتلاف_مال  یا آسیب رساندن به عضو یا جان دیگری، ضمان ثابت است. 

کسی که در وقت نماز خواب بوده، واجب است قضای نماز خود را به جای آورد، ولی گناهی متوجه او نیست. ولی نباید به اندازه ای بیدار بماند که نمازش قضا شود . 

منبع: کتاب "احکام آسان، صفحه ۷۱"

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۸ آبان ۰۳ ، ۱۵:۱۰